با هدف تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی اقدام به برگزاری کرسی ترویجی تعیین بعد اقتصادی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی می نماید.

در این نشست که در مورخ سه شنبه 19 آذر ماه 1398 و از ساعت 12 الی 14 برگزار می شود، آقای دکتر سید محمد حسینی استادیار گروه فقه کاربردی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به ارائه سخنرانی پرداخته و آقای دکتر وحید ارشدی استادیار گروه پژوهشی اقتصاد مقاومتی پژوهشکده مطالعات اسلامی به عنوان ناقد در این نشست حضور خواهند داشت. لازم به ذکر است که دبیر علمی این مراسم، آقای دکتر سعید خدیوی عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مشهد می باشند.

gam dovom

در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط رهبر معظم انقلاب در تاریخ 22 بهمن ماه 1397 منتشر شد، آمده است:

«اقتصاد یک نقطه‌ی کلیدیِ تعیین‌کننده است. اقتصاد قوی، نقطه‌ی قوّت و عامل مهمّ سلطه‌ناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه‌ی ضعف و زمینه‌‌ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر میگذارد. اقتصاد البتّه هدف جامعه‌ی اسلامی نیست، امّا وسیله‌ای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی‌ بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالت‌محور، و مصرف به‌اندازه و بی‌اسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، به‌خاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد. انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی تحریم و وسوسه‌ها‌ی دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کم‌اثر و حتّی بی‌اثر خواهد شد. چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.»